Un spammer american a fost condamnat la plata a 711 milioane de dolari către Facebook

Un spammer american a fost condamnat la plata a 711 milioane de dolari către Facebook

Un judecător american a dispus ca un pirat informatic care s-a autoproclamat "regele spam-ului" pe Facebook să plătească 711 milioane de dolari site-ului de socializare, transmite AFP, potrivit NewsIn.


Responabilii Facebook au recunoscut, vineri, că este puţin probabil ca vinovatul, Sanford Wallace, să plătească efectiv această sumă. dar au estimat că decizia este justă şi marchează o victorie in lupta contra "spam-urilor", care sunt, de fapt, mesaje publicitare cu scop lucrativ adresate in mod fraudulos utilizatorilor site-ului.

Sanford Wallace, care s-a declarat falimentar, ar putea să fie protejat contra plăţii, dar judecătorul care a pronunţat senţinţa i-a cerut procurorului federal local din California să il urmărească penal, ceea ce ar putea conduce la o pedeapsă cu inchisoarea.

In plangerea Facebook, Wallace este descris ca un "escroc notoriu care a fost implicat in diverse activităţi ilegale de spamming de la mijlocul anilor 1990".Anul trecut, un alt site de socializare, MySpace, a obţinut 230 de milioane de dolari din despăgubiri.

Detalii despre stire aici