Twitter va acapara viata online

Twitter va acapara viata online

Predicţia este făcută de Loic Le Meur, şef Seesmic, în cadrul conferinţei World Blogging Forum, care are loc zilele acestea la Bucureşti.


Francezul mai prevede un miliard de pământeni care vor ciripi în cor pe Twitter, liste de prieteni care se vor muta de pe o reţea socială pe alta ca să-ţi fie mereu aproape. Plus SMS-urile şi chat-ul care vor muri sub imperiul serviciului de microblogging.

"Twitter va acapara masele", spune Loic le Meur, care laudă serviciul pentru capacitatea sa de a face sharingul online foarte simplu. "Bloggingul e cu un pas în urmă faţă de Twitter, e un concept îmbătrânit. Twitter va creşte, e un sistem deschis", delimitează francezul stabilit în San Francisco cele două platforme de comunicare.

Iar mişcările din online din ultima perioadă îi întăresc previziunile: "LinkedIn a integrat Twitter, la fel a făcut MySpace, Yahoo, Google.

Se confirmă un trend. Veţi râde când veţi putea să trimiteţi update spre câteva zeci de reţele sociale. Twitter va creşte pentru că utilizatorii obţin foarte multe din microblogging. E cea mai bună cale de a găsi o slujbă, poţi fi observat foarte uşor. Cu cât împărtăşeşti mai mult online, cu atât primeşti mai mult înapoi".

Pentru internauţii încă reticenţi faţă de Twitter, Loic oferă câteva sfaturi ca aceştia să îmbrăţişeze necondiţioant trendul: "Brandurile sunt oarbe pentru că investesc mulţi bani în advertising, în loc să se îndrepte spre Twitter.

Să ai prima pagină în cel mai tare ziar face bine doar la ego. Seth Godin spunea foarte bine că azi ai nevoie de doar 100 de fani pentru a crea un brand, pentru a-ţi face o trupă, pentru a lansa o campanie politică.

Mama mea nu foloseşte încă Seesmic desktop (un client de Twitter care permite, printre altele, să gestionezi mai multe conturi în acelaşi timp), încă e o ustensilă pentru geekşi, dar acest lucru se va schimba rapid".

Afla mai multe despre cum (ne) va acapara Twitter viata personala