Studiu: Piata romaneasca a aplicatiilor ERP va cobori cu 20% in 2009

Studiu: Piata romaneasca a aplicatiilor ERP va cobori cu 20% in 2009

Piata romaneasca a solutiilor pentru gestionarea resurselor iîntreprinderii (ERP - Enterprise Resource Planning) va scadea in acest an cu 20%, la 97,9 milioane euro, influentata de criza economica si de instabilitatea politica, se arata intr-un studiu realizat de firma Pierre Audoin Consultants.


"Incepand din al treilea trimestru al anului trecut, criza financiara si economica, intr-o combinatie total nefasta cu instabilitatea politica si refuzul Romaniei de a accepta si contracara efectele locale, au dus la o reducere treptata a cheltuielilor IT, ajungandu-se in unele cazuri la 70-75% din bugetele prevazute in anul anterior", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Eugen Schwab-Chesaru, managing director pentru Europa Centrala si de Est al firmei de cercetare si analiza Pierre Audoin Consultants.

El a adaugat ca 2009 este cel mai greu an al industriei de software si servicii informatice din Romania.

Firma de cercetare si analiza estimeaza, pentru acest an, ca vanzarile de noi licente de solutii ERP se vor reduce in Romania cu 25%, la 27 milioane euro, cu mult sub nivelul de 33 milioane euro atins in 2007. In acelasi timp, serviciile de implementare si pregatire vor avea un declin de 20%, la sub 55 milioane euro.

Pe sectorul industrial, este de asteptat ca piata ERP sa scada cu 30%, cu peste 20% pe segmentul comert si cu peste 15% pe cel al utilitatilor.

Sursa