Stiri online: Parteneriat Microsoft si News Corporation

Stiri online: Parteneriat Microsoft si News Corporation

Microsoft şi News Corporation ar putea încheia un acord privind ştirile online
Microsoft poartă discuţii cu News Corp. asupra unui plan care presupune plata companiei media pentru scoaterea din indexul Google a site-urilor sale de ştiri, în ceea ce ar putea prefigura un război al motoarelor de căutare, de care ar putea profita industria ziarelor, informează Financial Times.


În plus, Financial Times menţionează că Microsoft a abordat şi alţi mari publisheri online, pe care încearcă să îi convingă să îşi scoată site-urile de ştiri din indexul motorului de căutare Google.

News Corp. şi Microsoft, proprietarul motorului de căutare Bing, rival al Google, nu au comentat informaţiile referitoare la discuţiile în derulare.

Unul dintre publisherii de site-uri abordat de Microsoft a precizat că planul care i-a fost prezentat "pune o valoare enormă pe conţinut în cazul în care motoarele de căutare sunt pregătite să plătească pentru a indexa informaţiile".

Interesul Microsoft a fost interpretat ca un atac direct la adresa Google, deoarece exercită presiuni asupra motorului de căutare pentru a începe să plătească pentru conţinutul indexat.

"Totul se rezumă la Microsoft, care încearcă să aducă atingere profiturilor Google", a declarat un alt publisher online, la curent cu detaliile planului.
News Corp. a explorat mai multe modele de plăţi online pentru ziarele sale şi a criticat tot mai intens Google.

Continua lectura stirii pe sursa citata: MediaFax