Hewlett-Packard va achizitiona 3Com

Hewlett-Packard va achizitiona 3Com

HP si 3Com Corporation au anuntat semnarea unei intelegeri definitive asupra achizitionarii 3Com de catre HP. 3Com este un important furnizor de solutii pentru switching, routing si securitatea retelolor.


Definitivarea achizitiei este preconizata pentru prima jumatate a anului 2010.

In 11 noiembrie 2009 HP si 3Com Corporation au anuntat semnarea unei intelegeri definitive asupra achizitionarii 3Com de catre HP.

3Com este un important furnizor mondial de solutii pentru switching, routing si securitatea retelolor. Definitivarea procesului de achizitie este preconizata pentru prima jumatate a anului 2010.

3Com Corporation va fi achizitionata de Hewlett-Packard anul viitor. Dupa achizitie, HP va fi propulsata intr-o piata de 40 de miliarde de dolari cu un set de solutii end-to-end robuste, rezultatul combinarii calitatii tehnologiei ProCurve cu fiabilitatea si siguranta 3Com. HP intentioneaza sa integreze tehnologia 3Com in noi solutii de networking, mai simple si mai fiabile, care vor scuti utilizatorii de costurile aferente adaptarii diferitelor standarde tehnice in productie.

Achizitia va permite HP sa isi imbunatateasca performantele si pe alte segmente ale pietei IT, compania propunindu-si sa devina atractiva atit pentru companiile de talie mondiala cit si pentru intreprinderile mici, concomitent cu extinderea acoperirii geografice.

Nu in ultimul rind, HP si 3Com preconizeaza ca achizitia va avea un impact major asupra pietei mondiale de networking, aducind HP pe locul al doilea mondial in domeniu.

HP isi va intari astfel pozitia in China, una dintre cele mai dinamice si mai promitatoare economii ale lumii.

Sursa: Comunicate de presa