Facebook ameninta cu procesul o firma de marketing care vinde prieteni in reteaua de socializare

Facebook ameninta cu procesul o firma de marketing care vinde prieteni in reteaua de socializare

Facebook a amenintat ca va da in judecata firma de marketing USocial, care vinde prieteni in reteaua de socializare, in cazul in care nu inceteaza incalcarea regulilor platformei, informeaza BBC News Online.


Facebook a cerut USocial sa inceteze sa mai ajute membrii retelei sa incalce termenii si conditiile site-ului prin obtinerea de profituri de pe urma profilurilor lor. In reactie, USocial a fost de acord sa isi modifice practicile, insa a anuntat ca nu isi va desfiinta serviciile.

Facebook a trimis o serie de somatii legale catre USocial prin care arata ca modul in care opereaza aceasta firma ii incalca regulile privind drepturile in cadrul retelei prin trimiterea de mesaje nesolicitate, utilizarea de instrumente web pentru a ajunge la anumite pagini, obtinerea de date de identificare in retea si accesarea de conturi care nu apartin firmei.


Clientii USocial apelau la companie pentru a-si creste numarul de prieteni si contacte de pe Facebook si Twitter. Pe site-ul de microblogging Twitter, se pot cumpara 1.000 de contacte la preturi incepand de la 58 de euro. Cel mai mare calup de prieteni comercializat de USocial are 100.000 de persoane.

USocial s-a aparat in fata acuzatiilor formulate de Facebook precizand ca nu a trimis utilizatorilor mesaje nesolicitate si nici nu a folosit instrumente web pentru a colecta informatii din profilurile acestora.

Cu toate acestea, in reactie la somatiile legale primite, USocial a anuntat ca va sterge informatiile de conectare in retea si va inceta sa mai vanda prieteni pe Facebook. In plus, compania a publicat o nota pe site-ul sau mentionand ca nu are o legatura de asociere cu Facebook. USocial a mai mentionat ca ar putea incepe din nou, in viitor, sa vanda prieteni pe Facebook in viitor, insa a precizat ca, daca acest lucru se va intampla, va anunta mai intai responsabilii companiei.

Sursa: BBC & Tehnopol