Cele mai bune notebook/laptop-uri Acer

Acer ramane lider pe piata notebook-urilor din Romania

Producatorul de echipamente IT, Acer, si-a mentinut in primele noua luni ale acestui an, pozitia de lider pe piata romaneasca a notebook-urilor, cu o cota de 28,3 la suta, echivalentul a 21.034 unitati vandute, dar in scadere fata de perioada similara din 2008, cand romanii au achizitionat 28.456 de unitati, arata cele mai noi date ale companiei.


Potrivit directorului de vanzari al Acer Romania, Bogdan Iftemie, scaderea de 26 la suta consemnata intre perioadele similare din 2008 si 2009, a fost cauzata, in principal, de efectele crizei economice.

“Acer si-a intarit pozitia de lider pe piata notebook-urilor din Romania unde ocupa, in prezent, locul intai - cu o cota de piata de 28,3 la suta, in scadere brutala fata de anul precedent, din cauza efectelor recesiunii”, a mentionat Iftemie.

Cu toate acestea, reprezentantul diviziei din Romania a brand-ului taiwanez a punctat faptul ca pe segmentul videoproiectoare, Acer se situeaza pe locul doi cu o cota de piata de 14,6 la suta, iar pe segmentul LCD este pe pozitia a patra, cu o cota de piata de sapte procente.

Comunicat de presa