Top Programe de modificat poze si imagini

Programe de modificat/editat imagini si poze


In cadrul acestui post vom incerca sa va prezentam o lista pe care o consideram utila pentru performerii media care editeaza, transforma si prelucreaza fotografii si realizeaza poze pentru diferite campanii sau pentru folosul propriu.


Ce inseamna editare poze?
Editarea grafica, (editat / modificat) prelucrarea imaginilor sau a pozelor este procedeul realziat prin intermediul unei aplicatii software (program de editare foto) care are rolul de a imbunatatii calitatea imaginii respective prin intermediul unor filtre, cadre, amestecuri de culori.

Prin intermediul acestei proceduri se poate schimba culoarea, fundalul - se pot inlocui texte si alte componente ce alcatuiesc imaginea respectiva.

Insa, stiind ca cu totii cunoastem acesti termeni si aceste descrieri sumare ale procedurilor de editare grafica, va invit sa selectati unele dintre cele mai cunoscute aplicatii (programe software) care facilitatea editarea si prelucrarea grafica.

Lista TOP 12 - programe de editat poze si imagini


1. Adobe Photoshop
2. Snipshot: Edit pictures online
3. Picnik
4. Corel Draw Graphics Suite
5. Free Online Photo Editor
6. Ulead PhotoImpact
7. Google Picasa
8. Pazoen
9. ACDSee Picture Editor
10. PaintShopPro Photo X2 - Photo Editing
11. Paint
12. Magic Picture Editor

De altfel, numarul acestor programe de editat fotografii este cu mult mai mare, insa aici au fost prezentate doar cele mai cunoscute, mai bune si mai des folosite de catre pasionatii de fotografie si de catre designerii profesionisti.

Lista poste continua cu aplicatii ca ThumbsPlus, PicasaStudio, PhotoImpression, Photo Explosion, Picture Editor, Roxio PhotoShow, Serif PhotoPlus, FotoFinish Suite.


Aceste programe, au costuri cuprinse intre 30 si 2-300 de dolari iar programele gen Adobe, Corel sau Ulead licentiate pot avea costuri de cateva mii de euro.