Sectorul ITC va scoate Romania din criza

Sectorul ITC va scoate Romania din criza

Sectorul ITC va scoate Romania din criza, deoarece are un mare potential, fiind de altfel si motorul economiei din ultimele doua decenii, a declarat, luni, ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, la Global Forum 2009, de la Bucuresti.


'Consider ca Romania este locul potrivit pentru gazduirea acestui forum global, pentru ca are un mare potential in domeniul ITC, iar in ultimii 20 de ani a fost un motor puternic al economiei. De asemenea, cred ca sectorul ITC va scoate Romania din criza'

... a afirmat Gitenstein.

Diplomatul american a subliniat ca in Romania trebuie facute investitii in infrastructura ITC, mai ales in sectorul rural, care este neacoperit.

La cea de-a 18-a editie a Global Forum 2009, care se desfasoara luni si marti la Palatul Parlamentului, sunt prezenti peste 350 de specialisti ai tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precum si reprezentanti ai administratiilor guvernamentale din 30 de tari.

La Bucuresti vor fi prezentate si dezbatute concepte cum ar fi cele de e-Guvernare, e-Sanatate, sisteme de plati electronice, e-Green si impactul tehnologiilor asupra mediului, telemedicina, media digitala, dezvoltare a internetului broadband de mare viteza, redefinire a dialogului dintre stat si societate prin comunicarea electronica, solutii si aplicatii care servesc interesului cetateanului in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

Romania a castigat organizarea acestei editii la Bucuresti in urma actiunilor sustinute de lobby din ultimii patru ani, evenimentul fiind gazduit pentru prima data in istoria sa de o tara din Europa de Est.

Bucurestiul s-a aflat in competitie cu San Francisco, Geneva si Taipei iar decizia a fost anuntata la ultima editie, desfasurata la Atena, in 2008, de Items International si Fundatia 'Sophia Antipolis', cei doi initiatori ai evenimentelor Global Forum.

Sursa