Mozilla Firefox: Programe anti-virus contrafacute ?

Alerta de securitate de la Firefox se dovedeste a fi o capcana scareware

Alerta de securitate Mozilla FireFox
G Data avertizeaza utilizatorii cu privire la alertele false de securitate furnizate de Firefox. Frauda este realizata cu ajutorul unui troian, datorita caruia orice URL introdus este transmis catre site-urile amorsate.


Potentialele victime sunt ademenite sa instaleze software-uri antivirus cu update-uri. Dar, in loc sa ofere protectie impotriva amenintarilor reale, infractorii online folosesc abuziv functia de securitate a browser-ului pentru a distribui un pretins program antivirus, numit “scareware”.

Asistam la o evidenta crestere a programelor antivirus contrafacute. Recent scareware-ul a devenit una dintre cele mai profitabile surse de venit din organizatiile ilegale. Cea mai noua schema este in mod special periculoasa mai ales deoarece imita alertele de securitate de la Firefox. Cel mai bun lucru care se poate intampla este ca victimele sa cumpere software antivirus fara nici o valoare. Dar in mod evident, trebuie sa presupunem ca vinovatii vor folosi troianul sa propage infectia si sa vanda orice informatii stranse legate de cartile de credit” spune Ralf Benzmüller.

Cum protejeti un sistem de capcane si fraude online
Criminalii online folosesc un troian instalat preventiv pentru a controla toate adresele introduse in browser astfel incat utilizatorii sunt intotdeauna avertizati despre domeniile cu alerte false de securitate.

Potentialelor victime le este apoi afisat un mesaj de avertizare legat de sistemul de securitate integrat in browser-ul Firefox. Acesta avertizeaza utilizatorul ca website-ul pe care incearca sa-l acceseze contine malware si recomanda instalarea unui program de securitate.

Comunicate de presa