Jocurile online cu afilieri cresc pe Internet

Jocurile online cu afilieri cresc pe Internet

Jocurile piramidale cresc pe Internet
Profitând de naivitatea unor internauţi, criminalii informatici scot bani frumoşi. După ce jocurile de tipul Caritas sau Delphin au lăsat sute de români fără case, o altă schemă promite câştiguri uşoare.


Toate sunt doar căi de a rămâne cu buzunarul gol. Care este valoarea pagubelor, nimeni nu ştie pentru că românii nu depun plângeri, iar Poliţia nu centralizează astfel de date.

Folosirea numelui unui sistem de transferuri de bani online binecunoscut are darul de a-i convinge pe naivi că totul se derulează legal şi că nimic rău nu se poate întâmpla. De aceea, cei care vor să câştige bani frumoşi trebuie să dechidă conturi în sistemul respectiv şi să depună 5 euro.

Ulterior, nu mai trebuie să faci nimic, decât să “aştepţi efectul incredibil al multiplicării, prin care o să-ţi intre câteva mii de euro pe contul tău PayPal în următoarele săptămâni”.

Pentru ca mesajul să fie credibil, emitentul său apelează la fraze de genul “Ştiu, ...este prea frumos ca să fie adevărat, pentru că în acelaşi mod gândeam şi eu înainte de a încerca, dar investind 5 euro şi 30 de minute, urmând instrucţiunile, am primit 11.000 de euro”.

Anul trecut, la nivelul întregii ţări, în domeniul criminalităţii informatice au fost constatate 1.086 de infracţiuni, fiind cercetate 617 persoane, dintre care 81 reţinute sau arestate, faţă de anul 2007, când au fost constatate 1.276 infracţiuni, fiind cercetate 752 persoane, dintre care 73 reţinute sau arestate.

Detalii despre jocurile piramidale pe sursa.

Mare atentie!