GSP TV Online brand-uit si premiat de American Design Awards

Seed Consultants premiata la American Design Awards pentru identitatea brand-ului GSP TV Online

Compania de consultanta de brand si design Seed Consultants, partener exclusiv al Landor Associates in Romania, a fost premiata in cadrul competitiei internationale American Design Awards, editia bianuala, la categoria Corporate Identity pentru identitatea vizuala a brand-ului GSP TV Online & Media.


Competitia a fost foarte stransa, in concurs fiind inscrise peste 1400 de lucrari din intreaga lume, iar Seed s-a situat pe locul 2 la sectiunea Corporate Identity. Criteriile care au stat la baza jurizarii au fost creativitatea, eficienta in a comunica mesajul dorit catre audienta vizata, dar si latura practica a lucrarii.

Identitatea vizuala a GSP TV a fost realizata de echipa Seed in anul 2008, pornind de la valorile brand-ului: pasiune, implicare, atitudine si performanta, transferate in conceptul de “arbitru”, care a stat la baza identitatii vizuale. Aceasta aminteste de “cartonasul rosu” al arbitrului care, obiectiv, dar vigilent, observa si sanctioneaza, dupa caz, fiecare miscare.

“Identitatea creata e desprinsa din universul sportului, cu o grafica relativ neutra – font simplu si bold, deci puternic, cum se doreste a fi si un arbitru, dar care este recunoscuta si respectata de public.

Toate aplicatiile au fost dezvoltate pornind de la atributele brand-ului si am incercat sa pastram o legatura foarte stransa cu intensitatea pe care o presupune sportul si competitia, in general”, spune Raluca Beldiman (alias Pinky), designerul care a dezvoltat intregul concept grafic.

“Executia a fost contemporana si diferentiatoare, a fost o abordare proaspata in piata media. Iar premiul castigat la aceasta competitie mondiala vine sa sublinieza o data in plus profesionalismul si eficienta echipelor de strategie si design, dar si deschiderea manifestata de echipa de proiect GSP TV fata de solutia strategica”, este de parere Dochita Zenoveiov, Managing Director Seed Consultants.

American Design Awards (ADA) este una dintre cele mai renumite competitii de design internationale si cel mai cunoscut concurs independent de design, iar organizatia a fost infiintata in anul 2000 de catre o echipa de profesionisti in domeniu. Competitia bianuala de design, una din cele mai prestigioase, la nivel mondial, cuprinde 22 de categorii a cate trei premii.

Seed Consultants este o companie romaneasca ce ofera servicii de consultanta in branding si design.

Din 2008, compania este partenerul exclusiv in Romania al Landor Associates, cele doua companii colaborand strans atat pentru proiecte locale, cat si internationale, reusind astfel sa imbine practica locala, intelegerea si cunoasterea culturii romanesti, cu expertiza globala in branding.

Portofoliul Seed Consultants numara branduri importante precum Angst, Radio ZU, Petrom, GSP TV, Ruukki Romania, INTACT Media Group, Tempora, Financiarul, Gazeta Sporturilor.