Event: World Blogging Forum Romania

Event: World Blogging Forum Romania

O veste surprinzatoare pentru lumea online a bloggerilor din Romania.
Se va organiza cat de curand un eveniment "World Blogging Forum" sustinut si promovat de catre Camera Deputatilor, Ministerul Comunicatiilor si Guvernul Romaniei, prin Agentia pentru Strategii Guvernamentale






Prin anuntarea si organizarea acestui eveniment se dovedeste si se recunoste importanta prezentei in lumea online a bloggerilor si activitatii acestora.

Perioada de desfășurare a World Blogging Forum este 9-12 noiembrie 2009.

Se vor dezbate urmatoarele teme de discutii!

1. Blogs & citizen journalism – global trends
2. The influence of blogs on the civil society
3. The importance of blogs for the governmental organizations
4. E-Government – Democracy through participation
5. Enviromental blogging and activism
6. New media & renewable energy – using blogging to build a self-sustainable world
7. Freedom do differ – ideas worth fighting for
8. Business and Corporate Blogging
9. Ethics & responsability – growing a healthy global community
10. Blogging and global politics – building a better world
11. The future for blogging – what’s next?
12. Blogs and Education – new skills for the new world
13. Researching Blogs and Blogging Research
14. How to Monetize Your Online Media
15. Behind the Scenes – blogging and new media
16. Mobile democracy – the truth is live and in full streaming
17. Standing up for the community
18. Science blogging and sharing ideas
19. Sharing ideas – the global playground
20. Opening the world – promoting transparency on a global scale

Multumiri pentru sursa informatiei

Comunicat de presa despre World Blogging Forum
ASLS Romania organizeaza in perioada 9-12 noiembrie 2009, la Palatul Parlamentului, World Blogging Forum 2009, cu sprijinul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale si sub patronajul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.


Evenimentul reuneste jurnalisti si bloggeri din peste 30 de tari din intreaga lume, cu scopul de a stabili o serie de parametri ai dezvoltarii media online. Printre invitatii la forum se numara bloggeri si jurnalisti din tari precum SUA, Marea Britanie, Olanda, Canada, Israel, Italia, Norvegia, Egipt, Georgia ce vor beneficia de oportunitatea de a interactiona, de a crea noi contacte si chiar de a pune bazele unor viitoare parteneriate.

In spiritul democratic, pe site-ul oficial al evenimentului www.worldbloggingforum.com se vor vota cei 2 bloggeri care vor reprezenta Romania la dezbaterile din cadrul forumului. Evenimentul este deschis accesului tuturor celor interesati si pasionati de acest domeniu. Conditiile de participare la WBF sunt disponibile online, pe site-ul oficial al evenimentului.

“Participantii la dezbaterile din cadrul forumului vor aborda teme de interes in dinamica industrie de blogging si online media precum si probleme ce vizeaza societatea la nivel global: dezvoltarea stiintei si educatiei cu ajutorul mediului online, democratia si libertatea de exprimare, probleme de mediu, criza economica, politica internationala” a declarat Mihaela Draghici, presedintele ASLS Romania.
“Evenimentul vizeaza lansarea publica a unei declaratii globale a principiilor jurnalismului online, o constitutie a libertatii pe Internet adoptata la Bucuresti, la care sa adere bloggerii din toate colturile lumii” a mai declarat Mihaela Draghici cu ocazia lansarii oficiale a campaniei de promovare a evenimentului.

Printre obiectivele acestui eveniment se numara si promovarea identitatii si valorilor culturale romanesti, prin cresterea interesului pentru maniera de comunicare si promovare a imaginii Romaniei prin intermediul bloggurilor.

Invitatii vor avea ocazia sa intre in contact cu istoria, traditiile si cultura autohtona si sa relateze de la fata locului despre muzica traditionala, mancarurile si vinurile romanesti dar si despre Bucuresti, capitala culturala si economica a Romaniei.

ASLS Romania este o organizatie de tineret care, de-a lungul celor 10 ani de activitate, s-a remarcat ca fiind unul dintre cele mai active si vizibile ONG-uri din Romania ca membru activ al societatii civile, prin informarea, indrumarea si consilierea profesionala a tinerilor si organizarea de evenimente dedicate acestor obiective.

Printre evenimentele ASLS se numara Targul de Cariere Bucuresti, Admiterea Online, Campania de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, JOBfest, Career Days sau SMILE.