Studiu: Romania, locul 36 mondial la capitolul competitivitate IT

Studiu: Romania, locul 36 mondial la capitolul competitivitate IT

Romania se situeaza pe locul 36 la nivel mondial in clasamentul din 2009 privind competitivitatea IT, cu un scor de 39,6 puncte din 100 posibile, si pe locul 9 in Europa de Est, releva un studiu realizat de catre The Economist Intelligence Unit si comandat de compania Business Software Alliance


Conform cercetarii, Romania are anumite performante bune in ceea ce priveste mediul de afaceri, mediul juridic si legal, ca si in ceea ce priveste sprijinul acordat pentru dezvoltarea industriei IT.

La acest capitol, primele cinci state din Europa de Est sunt Estonia (scor: 55,6 din 100 puncte), Cehia (47,0), Ungaria (46,1), Slovenia (45,3) si Lituania (scor 43,3).

Studiul, realizat pentru al treilea an consecutiv, evalueaza si compara nivelul IT (tehnologia informatiei) si mediul de afaceri din 66 de state, inclusiv Romania, pentru a stabili in ce masura acestea stimuleaza competitivitatea sectorului IT.

The Economist Intelligence Unit reprezinta divizia de informatie de afaceri a Grupului 'The Economist', editorul publicatiei cu acelasi nume.

Prin reteaua sa globala formata din peste 650 de analisti, se realizeaza o evaluare si previzionare politica, economica si a conditiilor de afaceri din 200 de state.

Ce este BSA si activitatea BSA
BSA este principala organizatie dedicata promovarii unui univers digital sigur si legal. Programele companiei sprijina inovatia tehnologica prin campanii educationale si initiative publice care promoveaza protejarea drepturilor de autor, securitatea informatica, comertul electronic.


Printre membrii BSA se numara
Adobe, Altium, Apple, Attachmate, Autodesk, Bentley Systems, Bitdefender, Corel, McAfee, Microsoft, NedGraphics, O&O Software, Ringler-Informatik, Romsym Data, Scalable Software, Siemens, Siveco, Softwin, Staff & Line, Symantec, Tekla, The MathWorks
.

Sursa