RCS&RDS testeaza smartphone-uri pentru lansarea Internetului mobil

RCS&RDS testeaza smartphone-uri pentru lansarea Internetului mobil

RCS&RDS, primul operator 4-play de pe piata locala de telecomunicatii, are in teste mai multe smartphone-uri ale producatorilor prezenti pe piata locala din Romania, pentru lansarea comerciala din urmatoarele luni a serviciilor de Internet mobil, potrivit reprezentantilor companiei.


"Avem in teste smartphone-uri de la toti producatorii care se afla in Romania. Vor fi lansate odata cu lansarea Internetului Mobil", a declarat pentru DailyBusiness.ro Valentin Popoviciu, director de dezvoltare al companiei RCS&RDS, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Operatorii Zapp si Vodafone au lansat deja urmatorul nivel de broadband mobil HSPA+, care tripleaza vitezele de date disponibile in prezent, la 21,6 Mbps.

La sfarsitul acestei luni, RCS&RDS a lansat serviciile de roaming si de apelare video, potrivit informatiilor de pe site-ul operatorului.

Compania si-a unificat recent toate serviciile sub brandul Digi. Astfel serviciul rds.Tel (telefonie fixa) a devenit Digi Tel, rdsLink (Internet) a devenit Digi Net, iar RCS (televiziune prin cablu) s-a redenumit in Digi TV Cablu. Telefonia mobila a fost lansata de companie de la inceput sub acelasi brand - Digi Mobil.

RCS&RDS a raportat pierderi nete de 84 milioane de lei (22,9 milioane de euro) in 2008, la o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei (387 milioane de euro).

Continua articolul aici