Korea doreste sa devina partenerul IT &C al firmelor din Romania

Korea doreste sa devina partenerul IT &C al firmelor din Romania

Romania ocupa locul I in Europa din punct de vedere al ritmului de crestere al sectorului IT si locul II, dupa Polonia, in ceea ce priveste piata de profil.


Sectorul IT din Romania creste anual cu cel putin 25%, in mare parte datorita investitiilor importante in acest sector, iar studiul global anual Digital Planet plaseaza Romania in primele 10 locuri ca dinamica de crestere IT&C. Conform specialistilor din domeniu, in 2013, sectorul IT&C ar putea produce chiar si 20% din PIB-ul Romaniei.

In vederea valorificarii oportunitatilor oferite de sectorul IT din Romania, autoritatile oraselor Busan si Masan din Coreea de Sud, in colaborare cu firma coreeana de management si marketing, IPR Forum, organizeaza o Misiune Economica Coreeana in Romania. Delegatia coreeana, compusa din 16 firme din domeniul IT, va fi prezenta in Romania in data de 27 Octombrie 2009 si va avea intalniri cu potentiale firme partenere romanesti.

In cadrul intalnirilor bilaterale, firmele coreene vor prezenta solutiile IT avansate si de inalta calitate pe care le pun la dispozitia partenerilor romani, si vor explora posibilitatile de colaborare pe termen lung cu firmele romanesti.

Interesele firmelor coreene sunt variate si acopera o gama larga de industrii si proiecte., iar experienta anterioara de colaborare romano-coreeana, inclusiv in domeniul IT, reprezinta o baza solida de formare a unor noi parteneriate.

Intalnirile bilaterale vor avea loc pe 27 Octombrie 2009, intre orele 9 – 17, la hotelul Howard Johnson Grand Plaza, Calea Dorobantilor nr. 5-7, Sector 1, Bucuresti, 010551, sala Platinum. Participarea firmelor romanesti este gratuita

Detalii si lista firme participante
(necesita logare)