Cum sa faci trafic de calitate cu blogul?

Cum sa faci trafic de calitate?

Raspunsul la intrebarea cum sa faci trafic de calitate este unul la care foarte putini utilizatori si proprietari de bloguri au gasit raspunsul. Traficul spre un blog se castiga in timp prin multa munca, mult continut de calitate si de numarul postarilor zilnice cumulate.


Cantitatea de informatie oferita trebuie sa fie de un inalt nivel, foarte coerent si corect prezentanta si structurata, informatia trebuie sa contina multe date.

Traficul unui blog se formeaza si in functie de promovarea blogului respectiv. Posibilitati de promovare al unui blog pot fi retelele sociale, Yahoo Messenger, Indexarile Google, inscrierea in motoarele de cautare, inscrierea in directori web si promovarea prin diferite sisteme de advertising-publishing.
Este foarte important ca promovarea se se realizeze (ideal) prin metodele amintite, simultan, pe cat posibil.

Automat, un blog avand trafic, castiga notorietate si motoarele de cautare il ajuta. In ce sens? Un blog care este update-at zilnic, cu posturi de calitate, cu un numar mare de posturi zilnice, cu promovare si distributie, are toate sansele ca sa fie mai repede indexat, numarul link-urilor in indexul Google - Yahoo sa creasca proportional si Page Rank-ul.

Cu cat cotatia Google Page Rank-ului este mai mare si numarul de vizitatori va creste, caci, in functie de trafic, de calitatea posturilor si ierarhia linkurilor afisate in cautarile Google vor fi mai bune pentru blogul respectiv.

Pentru a dobandi trafic, un 'must' - link-urile care fac trimitere directa catre blog trebuie sa fie cat mai multe.

De asemenea Link Exchange-ul intre bloguri cu PR bun trebuie facut.

Metode prin care se face trafic:

Yahoo Messenger Mass Messages
Prima metoda prin care se aduc vizitatori pe un site este promovarea prin Yahoo Messenger. Se trimite la un numar mare de cititori un link urmat de o descriere atractiva.

Promovarea prin email
O alta metoda care aduce vizitatori este email-ul. Se trimite linkul din blog sau blogul (indexul) pe email, iar daca este cu adevarat interesant, datorita listelor de mesaje, link-ul va circula si va castiga trafic si notorietate, astfel cele amintite mai sus ca trafic, Page Rank, cititori fideli vor fi realizate

Cititorii fideli
Cititorii fideli ai un blog se castiga foarte greu, prin multa munca.
Un vizitator va reveni pe blog doar in cazul in care blogul este zilnic update-ata cu informatii utile, atragatoare, corect si bine structurate care indeplinesc criteriile cititorului respectiv. Este foarte posibil ca metodele de mai sus, intr-un numar mic insa, sa va aduca cititori fideli care vor reveni pe site.

Acestia au cea mai mare importanta pentru blog, caci acestia ajuta la indexare, la distributia continutului si promovare.

Motoarele de cautare
Toate metodele descrise in cadrul acestui post ajuta la indexare. Robotii Google, AltaVista, AOL si Yahoo parcurg din link in link si indexeaza si inmagazineaza inforamtii despre site-ul dvs, informatii care sunt returnate daca sunt de calitate si corect scrise cat mai sus posibil in listele de cautari.

In general motoarele de cautare aduc traficul cel mai mult catre un website/blog.

Retelele sociale si forumurile
O alta metoda deloc ignorata de bloggeri este promovarea prin retelele sociale.
Acestea au Page Rank mare, au un numar impresionant de cititori fideli iar numarul vizitatorilor creste.

Publicitate online, retele de advertising
Metoda mai rar folosita insa utila. Plata pentru click / plata pentru vizualizare, sunt metode costisitoare insa garantate ca aduc trafic

Succes!