Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice 2009

Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice 2009

Asociaţiile GREPIT şi P2P EVO organizează, în perioada 6 – 12 septembrie la Botoşani, « Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice “GREPIT- P2P EVO” 2009 ». Festivalul reprezintă o oportunitate de învăţare şi schimb de experienţă pentru tinerii pasionaţi de IT, fiind o iniţiativă sprijinită de MTS (Ministerul Tineretului şi Sportului) şi Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.


În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale: ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi Concursul Naţional de Creaţie şi Dezvoltare în IT „GREPIT”, ediţia a IV-a.

Concursul se va desfaşura pe toată perioada festivalului.
Secţiunile competiţionale vor fi: design şi dezvoltare web, software (educaţional şi utilitar), media (foto şi video).

Începând cu 13 august, se vor putea realiza înscrieri pentru participarea la etapa finală a evenimentului. Acestea se vor realiza prin intermediul formularului pentru înscrieri de pe saitul www.grepit.info, urmând instrucţiuniile oferite de către organizatori.

Ultima zi pentru înscrieri este 31 august. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe 1 septembrie, în urma jurizării lucrărilor de către un juriu. Cei selectaţi pentru etapa finală, vor participa participa la evenimentele din cadrul Festivalului Naţional de Tehnologii Informatice 2009, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului.

Atelierele de lucru foto- video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului Naţional de Creaţie şi Dezvoltare în IT “GREPIT”, ediţia a IV a.

La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi saitul oficial al evenimentului.

GREPIT este o asociaţie de tineri care urmăreşte facilitarea legăturii între tinerii pasionaţi de IT şi susţine realizarea unor comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice faţă în faţă, pentru a sprijini elevi din şcoli şi licee în parcursul lor de formare de excelenţă în domeniul IT.

Comunicat de presa preluat cu acordul scris "Comunicate de presa"