Congresul European de Relatii Publice

Congresul European de Relatii Publice va avea loc la Bucuresti in septembrie 2009

Pentru prima oara in traditia prestigiosului eveniment, Congresul European de Relatii Publice al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association) se va desfasura la Bucuresti, in perioada 23-26 septembrie 2009, tema celei de-a XI-a editii fiind: Corporate citizens of the third millennium. Towards a Shared European Perspective.


Organizatorul local desemnat, Catedra de Comunicare si Relatii Publice a Facultatii de Litere din Universitatea din Bucuresti, membra a EUPRERA, aniverseaza cu acelasi prilej 16 ani de la infiintarea sa in anul 1993, fiind cea mai veche sectie universitara de relatii publice din România. Ocazia va fi marcata prin evenimentul national aniversar inclus in preambulul congresului EUPRERA, in 23 septembrie 2009.

Lucrarile evenimentului national se vor derula in sediul Facultatii de Litere, str. Edgar Quinet nr.5-7, iar sesiunile Congresului vor avea loc in spatiile de intruniri ale Bibliotecii Centrale Universitare, Calea Victoriei nr.88.

Gazduirea la Bucuresti a Congresului European de Relatii Publice reprezinta o confirmare a recunoasterii europene de care se bucura scoala romaneasca de relatii publice, dar si o oportunitate pentru promovarea Romaniei si pentru schimbul de idei si experiente intre reprezentantii mediului universitar si de afaceri national si peste 130 de specialisti ai stiintelor comunicarii din universitati si agentii de RP din 20 de tari.

Vor sustine lucrari stiintifice, mese rotunde si prelegeri specialisti in RP din Marea Britanie, Germania, Austria, Franta, Italia, Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia, Spania, Portugalia, Scotia, Estonia, Lituania, Rusia, Polonia, Romania, Cipru, Statele Unite ale Americii.

Printre invitatii speciali se va afla dl. Dennis Wilcox, profesor emerit de relatii publice la San Jose State University, SUA, autor al celui mai raspandit si respectabil manual de specialitate, studiat astazi in peste 300 de universitati din majoritatea tarilor lumii.

Profesorul Dennis Wilcox va prezenta, in cadrul evenimentului national aniversar al Catedrei de Comunicare si Relatii Publice, in 23 septembrie 2009 la sediul Facultatii de Litere, o prelegere pe tema comunicarii in situatii de criza si lansarea versiunii in limba romana a renumitului manual Relatii Publice. Strategii si tactici, iar in cadrul congresului, in 24 septembrie, va sustine o prezentare interactiva privind noile mijloace de comunicare.

Congresul are drept sponsori agentia Rogalski & Grigoriu, Dacia Renault si JTI Romania, iar ca parteneri media Agentia de presa RADOR, Radio Romania Actualitati, Radio3Net, Comunicatii Mobile, HotNews, Revista Romana de Comunicare si Relatii Publice, MRM Worldwide, Editura Tritonic.

Inscrierile se pot face online, pana la data de 20 august, prin website-ul www.euprera2009.com, care cuprinde agenda preliminara a evenimentelor integrate congresului si alte detalii.

Accesul jurnalistilor la lucrarile evenimentului national si ale congresului se va face pe baza de inscriere prealabila confirmata de organizatori, procedura urmand sa fie afisata la www.euprera2009.com dupa data de 01 septembrie.

Detalii la congress@euprera2009.com, GSM: 0744-973.196 (Gabriela Hagiu), fax 021-314.61.77 / 031-414.43.79.

Comunicat de presa