Cum sa imi protejez cardul online ?

Feriti-va de atacurile online - protejati-va coturile / cardurile online

In ultimele doua sapamana numarul fraudelor pe internet s-a dublat.

Peste 150 de milioane de lei au disparut dupa ce oamenii au primit prin e-mail mesaje false in numele unor banci prin care erau rugati sa isi introduca toate datele personale.


Metodele de fraudare s-au imbunatatit. Procurorii spun ca oamenii pot fi pacaliti mult mai usor. Cea mai noua metoda este trimiterea unui mesaj in posta electonica prin care persoana este rugata sa acceseze o pagina de internet unde sa isi treaca toate datele de identificare.

Mai mult, tot printr-un mail hotii pot avea acces total la calculatorul victimei. Politistii si procurorii spun ca pana acum opt persoane au depus reclamatii, dar numarul pagubitilor este mult mai mare.

Nu distribuiti codul pin si datele dumneavoastra private niciodata online! Bancile nu cer astfel de date private!


Iata un alt exemplu de atac online (frauda online), ce circula sub forma unui email:

Faci cumparaturi online? Adauga protectie suplimentara tranzactiilor tale.
Prin activarea serviciului "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode" vei primi o parola unica care va asigura autentificarea ta ori de cate ori vei face cumparaturi online cu cardul tau, asigurand astfel protectia tranzactiilor tale.

Tot ce trebuie sa faci este sa activezi acest serviciu astazi.

De fiecare data cand vei dori sa efectuezi o plata la un magazin on-line participant la acest serviciu - numai acelea care afiseaza logo-ul "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode"- va trebui sa furnizezi parola personala inainte de incheierea tranzactiei. In acest fel esti sigur ca numai tu folosesti cardul tau Visa sau MasterCard pentru cumparaturile pe Internet. Activarea acestui serviciu este rapida, usoara si fara nici un cost !

Pentru a face cumparaturi on-line in deplina siguranta nu trebuie sa obtii un alt card decat cel detinut pana in prezent. Acest serviciu a fost dezvoltat de catre VISA & MasterCard International si se bazeaza pe standardul 3D Secure, ce inglobeaza cele mai noi tehnologii de securizare a tranzactiilor pe Internet.

CUMPARA INTELIGENT, CUMPARA IN SIGURANTA
Indiferent daca ai mai efectuat sau nu plati pe Internet, iti oferim acum acces gratuit la serviciul "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode" pentru ca tu sa fii protejat de eventuale fraude prin utilizarea neautorizata a cardului tau in cadrul tranzactiilor on-line, orinde in lume s-ar desfasura acestea.

Acest standard de securitate este destinat sa aduca in lumea virtuala acelasi nivel de securitate ca si in lumea reala, prin confirmarea catre comerciantul on-line ca cel ce utilizeaza cardul este si detinatorul legitim al cardului respectiv;

Cand se initiaza tranzactia, identitatea ta va fi confirmata folosind o parola, la fel cum, in prezent, la orice magazin, semnezi o chitanta.

Activeaza-ti serviciul Verified by Visa si MasterCard SecureCode !
1. Incepe procesul de activare furnizand corect toate informatiile ce iti sunt solicitate, conform pasilor de mai jos
2. Pentru viitoarele tranzactii online iti vei confirma identitatea prin introducerea parolei
*Activarea serviciului "Verified by Visa" si "MasterCard SecureCode" necesita Microsoft Internet Explorer 4.01, Netscape Navigator 4.08 sau versiuni mai noi.