TVR FameLab: Competitie pentru stiinta

FameLab TVR: Competitie pentru stiinta

FameLab este o initiativa a Festivalului de Stiinta Cheltenham din Marea Britanie.

Este al treilea an in care competitia are loc Romania si in alte 8 tari din Sud Estul Europei prin intermediul British Council.

Competitia din Romania, TVR2 FameLab, incearca sa aduca publicul larg mai aproape de stiinta prin incurajarea tinerilor (intre 18 si 35 de ani) sa inspire si sa aprinda imaginatia publicului cu privire la stiinta secolului al XXI-lea, intr-un mod cat mai accesibil, interactiv si creativ.

Despre desfasurarea competitiei FameLab Science
In urma preselectiilor din Iasi, Cluj si Bucuresti au fost selectati 10 finalisti, care vor reprezenta stiinta prin capacitatea lor de a-si sustine ideile si abilitatile de prezentare, in cadrul unui spectacol cu public televizat.

Modelul este similar programelor TV gen Pop Idol – concurentii au la dispozitie doar 3 minute pentru a se prezenta in fata unui juriu de specialisti si doar cel mai bun trece in runda urmatoare.


Daca vrei sa afli mai multe despre lumea stiintei si sa primesti raspunsuri pe intelesul tau la probleme si fenomene stiintifice inedite, te invitam sa urmaresti prezentarile antrenante si originale ale concurentilor!

TVR2 FameLab ce va fi transmisa pe TVR2, in data de 31 mai, incepand cu ora 15.30

Pentru inscriere si detalii - vezi aici
Un produs TVR

Succes!