Testeaza-ti Votul pentru Europarlamentare 2009

Testeaza-ti Votul pentru Europarlamentare 2009

„ Testeaza-ti Votul! ” ofera o mana de ajutor fiecarui alegator din Romania , pentru a se informa cu privire la alegerile pentru Parlamentul European din 7 Iunie 2009. Beneficiind de sprijinul Mecanismului Financiar SEE , MRC isi propune sa ofere cetatenilor accesul la informatii din surse valide din punct de vedere stiintific in ceea ce priveste diferentele de viziune si politici dintre partidele inscrise in alegeri, in primul rind prin intermediul unui chestionar online interactiv.


Despre Proiect
„ Testeaza-ti Votul! ” cuprinde doua etape. In prima, utilizatorii sint rugati sa raspunda in termeni de acord si dezacord (raspunsurile neutre si non-raspunsurile sunt permise de aplicatie) la un set de afirmatii/intrebari. In a doua etapa, cetatenilor le este oferita o comparatie a pozitiilor lor cu cele ale partidelor politice, pe ansamblul intrebarilor si separat pe domenii. Aceasta pozitionare se bazeaza pe analiza cercetatorilor MRC privind pozitiile partidelor. Pentru mai multe detalii vezi sectiunile Selectarea subiectelor si Analiza/Codificarea pozitiilor .

Finantarea proiectului
„Testeaza-ti Votul pentru Europarlamentare 2009!” si “Testeaza-ti Votul pentru Prezidentiale 2009!” precum si documentarea necesara implementarii lor fac parte din proiectul “Dezvoltarea participarii civice din Romania”, proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Proiectul Testeaza-ti Votul pentru alegerile parlamentare din Romania din Noiembrie 2008 si cele din Republica Moldova din Aprilie 2009 au fost sprijinite de The Black Sea Trust, un proiect al German Marshall Fund of the United States.

NOTA:
Continutul acestui site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.


Accesati Testeaza-ti votul pentru a va testa optiunile parlamentare.