Spam & phising: Frauda la adresa Raiffeisen Bank

Spam & phising: Frauda la adresa Raiffeisen Bank

Un nou atac de tip SPAM & PHISING la adresa bancii Raiffeisen a fost lansat in online. Feriti-va de aceste mesaje, anuntati consultantii bancii Dumneavoastra si nu tastati codul pin si datele Dumneavoastra private niciunui furnizor online.

Banca nu cere niciodata codul PIN sau alte date personale. Iata continutul email-ului:

Stimate Client Raiffeisen Bank,

Datorita numeroaselor atacuri de tip PHISING din ultima saptamana,Raiffeisen Bank a pregatit un set de masuri de siguranta pentru ca toti clientii nostri sa poata accesa portalul Raiffeisen Online in deplina siguranta.

Ce inseamna aceasta?
Incepand de azi, 20.05.2009 introducem o noua metoda de criptare a parolei utilizatorilor Raiffeisen Online numita Crypt & Pass - First crypt then pass.
(Parola este mai intai criptata dupa care este transmisa serverului nostru care o decripteaza in mod automat).

Din aceasta cauza,toate conturile Raiffeisen Online au fost limitate temporar.
Pentru a va debloca contul Raiffeisen Online tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va re-logati pe portalul Raiffeisen Online.

IMPORTANT !!!

In momentul logarii adresa IP unica pe care o folositi impreuna cu parola criptata vor fi transmise in mod automat catre serverul nostru.
Contul va fi deblocat instant.

Am decis sa limitam accesul la conturile online tocmai pentru a imbunatati securitatea oferita de Raiffeisen Bank prin inregistrarea IP-ului unic
si a parolei criptate a fiecarui utilizator in parte.