Cum castigi bani online pe net CPC sau CPA?

Cum castigi bani online pe net CPC sau CPA?
-- De ce CPC si nu CPA si invers pentru o monetizare eficienta?!

Ce inseamna Cost per Click?
- Reprezinta varianta cea mai sigura si eficienta de monetizare al unui website/blog prin intermediul unui advertiser. Publisher-ul este platit de fiecare data cand un potential vizitator / client face click pe o reclama / link / banner.


In cazul cost per click publisherul este "rasplatit" cu o suma cuprinsa intre 1 cent peste 1 dolar in functie de advertiser. Advertiserul sau agentia in care este implicat publisher-ul vor castiga mai departe in cazul in care actiunea este cost per action pe link-ul pe care a facut click viitorul client.

Ce inseamna Cost per Action?
- Este o varianta de monetizare dificiala pentru anumite blog-uri / website-uri. Cele mai avantajate sunt in cazul acesta blogurile de nisa, care spre exemplu "vorbesc" despre autoturisme si reclamele sunt despre autoturisme.


In cazul in care se converteste reclama (se efectueaza o tranzactie) publisherul este platit.

Diferente intre Cost per Click si Cost per Action:
- Cost per Click poate fi testat de catre publisher cu un click pe propria reclama.
- Cost per Action / Lead nu poate fi testat (beneficiarul nu prea poate stii daca un potential client tranzactioneaza sau nu si primeste sau nu comisionul)
- La Cost per Action, Click-ul nu este platit (rareori este platit doar pentru USA)
- Sper exemplu 100 de clicki pe o reclama in CPA duc la 1 tranzactie, deci 99 sunt nefolositori. La Cost per Click 100 de clicki se concretizeaza in bani virtuali.

NOTA:
- In CPA, impresiile si click-ii nu sunt considerati
- In CPC, impresiile si click-ii sunt elementele primordiale.