Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple

Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple


În primul trimestru complet din momentul lansării modelului iPhone 7, Apple a raportat vânzări în valoare de 78,4 miliarde de dolari, cu 3% mai mult faţă de perioada similară din 2015.



Vânzările iPhone 7 au dus la creşterea profitului Apple


Apple a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată, în contextul în care iPhone 7 a generat creşterea vânzărilor gigantului IT în ultimele trei luni din 2016, potrivit BBC.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, susţine că firma a vândut „mai multe iPhone-uri decât niciodată”. Mai mult, compania a înregistrat venituri record pentru Mac, Apple Watch şi alte divizii, a adăugat Tim Cook.

Acţiunile Apple au crescut cu 3% în primele ore de trazacţie la bursa în urma anunţului rezultatelor financiare.

Apple s-a confruntat cu scăderi ale veniturilor timp de trei trimestre, cauzate de competiţie, în special de rivalii din China.

În luna aprilie, gigantul IT a anunţat prima scădere a veniturilor înregistrată într-un trimestru din 2003, afectată de încetinirea ritmului de afaceri din China. Continuarea scăderii vânzărilor iPhone a dus la raportarea unui venit anual scăzut de către Apple, în octombrie, prima scădere de acest tip înregistrată în 15 ani.