In toamna anului 2015, Microsoft va lansa pe piata noul sau sistem de operare Windows 10

Cand va aparea pe piata Windows 10? In toamna anului 2015 grupul american Microsoft va lansa pe piata noul sau sistem de operare Windows 10



Noul sistem de operare Windows 10, care va fi disponibil pentru cumparare in toamna anului viitor va include un app store si masuri sporite de securitate. Totodata, Windows 10 va putea separa datele personale de cele utilizate de compania unde lucreaza clientul, pentru a creste securitatea informatiilor.

Kevin Turner, Directorul operațional de la Microsoft a declarat ca noul sistem de operare va fi lansat "la inceputul toamnei viitoare". "La sfarsitul verii viitoare sau inceputul toamnei vom fi in masura sa lansam acest sistem de operare. Acesta este planul nostru in prezent", a adaugat Turner.

O prima versiune a sistemului de operare este disponibila pe site-ul Microsoft


Designul Windows 10 incearca sa combine cele mai apreciate aspecte ale versiunii Windows 8 si elemente familiare din versiunea 7. Astfel, sistemul de operare readuce clientilor meniul Start, care nu a mai fost inclus in versiunea Windows 8, noteaza Mediafax.

Windows 10 va fi disponibil la 3 ani dupa lansarea precedentei versiuni, Windows 8, care nu a fost apreciata de utilizatorii de PC-uri din cauza designului sau mai potrivit pentru tablete.

Desi utilizatorii nu au fost foarte incantati de Windows 8, in principal din cauza interfatei complet schimbate, Microsoft a reusit sa recucereasca din terenul pierdut dupa lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezinta cateva dintre caracteristicile versiunilor anterioare.

In august, compania americana a reintrodus butonul de oprire in meniul de start, precum si posibilitatea rularii mai multor aplicatii de pe desktop.

De asemenea, potrivit sursei citate, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfata promovat de vechile versiuni.