Nivelul amenințărilor de Android este în creștere

Nivelul amenințărilor de Android este în creștere


Situația actuală a ameninţărilor pentru dispozitivele mobile cu Android devine din ce în ce mai riscantă. Experții în domeniul securității datelor de la G DATA au înregistrat 810.965 de fișiere malware noi în al treilea trimestru al anului 2017. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 17% comparativ cu trimestrul al doilea. Acest lucru se traduce printr-o amenințare sporită în Germania. Aproximativ 69% din utilizatorii de smartphone din această țară utilizează Android (sursa: Statcounter). Statisticile actuale efectuate asupra programelor malware sunt disponibile pe blogul G DATA Security.

In luna septembrie, AV-TEST a analizat 21 de soluții de securitate pentru Android. G DATA Mobile Internet Security a obţinut rezultate excelente în detecţia și apărarea împotriva programelor malware. A primit, totodată, note maxime pentru ușurința în utilizare și funcții suplimentare utile. Aplicația de securitate a atins din nou o poziție de top cu 13 puncte din 13 posibile și a obținut, cu brio, certificarea AV-Test.

Până acum, în acest an, analiștii G DATA au descoperit un total de 2.258.387 noi tulpini malware Android, dintre care 810.965 au fost descoperite în al treilea trimestru. Din iunie până în septembrie, experții au detectat în medie 8.815 noi tulpini malware în fiecare zi pentru sistemul de operare mobil extrem de popular