G DATA Layered Security – concept sofisticat de securitate IT

G DATA Layered Security – concept sofisticat de securitate IT


Portofoliul de securitate al furnizorului german ofera protectie impotriva amenintarilor cibernetice printr-un concept cuprinzator de securitate.



Nivelul programelor malware este in continua crestere. G DATA se asteapta la un total de aproape noua milioane de tulpini malware noi pana la sfarsitul acestui an. Simpla protectie impotriva virusilor nu este suficienta pentru a opri multitudinea de amenintari cibernetice. Sunt necesare solutii de securitate complexe care folosesc concepte sofisticate pentru a oferi o protectie eficienta impotriva atacurilor online.

Solutiile de business G DATA sunt proiectate pe straturi, in conformitate cu conceptul de “securitate stratificata” – de la cele mai recente tehnologii de securitate la o gama larga de servicii de suport. Asta inseamna ca infractorii cibernetici nu au nicio sansa de reusita.

n fiecare zi, analistii de la G DATA descopera o serie de noi tulpini malware si modele rafinate de atac pe care infractorii cibernetici le folosesc pentru capturarea de date aducatoare de profit. De aceea, companiile au nevoie de o solutie de retea care are un design sofisticat, este construita in conformitate cu un concept de securitate elaborat si care poate fi imbunatatita cu servicii optionale, dupa cum este necesar. G DATA si-a proiectat portofoliu de business strat cu strat, in conformitate cu aceasta notiune.

Endpoint Security


Antivirusul este o componenta importanta a securitatii Endpoint si combina detectia malware-ului bazata pe semnaturi cu cele mai noi tehnologii pentru blocarea in siguranta a programelor malware necunoscute pana acum. Aceasta protectie este imbunatatita printr-un firewall si un sistem de administrare a patch-urilor pentru a inchide imediat bresele de securitate din programele software inainte ca acestea sa poata fi exploatate prin atacuri.

Mobile Device Management


Dispozitivele mobile fac parte din viața de zi cu zi in afaceri si trebuie considerate computere de buzunar, dar si parte a infrastructurii de securitate IT. Mobile Device Management securizeaza dispozitivele Android si iOS si ajuta managerii IT sa accepte provocarile legate de BYOD.

Disponibilitate si performanta


Sistemele IT nu trebuie sa fie doar sigure, ci trebuie sa fie si disponibile in mod constant. Intreruperile in functionarea magazinelor online sau alte probleme pot aduce rapid pierderi financiare pentru companii. Sistemele de monitorizare permit o prezentare detaliata a fiecarei componente a retelei in orice moment. Acest lucru face posibil ca raspunsul in timp util si punerea in aplicare a contramasurilor sa apara inaintea oricaror daune.

Conformitate IT


Companiile proceseaza in mod regulat o gama larga de date personale si sensibile, ceea ce le cere sa respecte legi stricte. Companiile se pot proteja impotriva scurgerilor de date cu Policy Manager si alte componente integrate in solutiile G DATA. Ca atare, managerii IT asigura respectarea reglementarilor legale si a directivelor de conformitate din cadrul companiei.

Server & Gateway security


Traficul de date intr-o retea este adeseori procesat initial de un server inainte de a ajunge la un membru al personalului. Aceasta inseamnă ca, in cazul unei infectii cu malware, intreaga infrastructura IT poate fi compromisa rapid. Solutiile de business G DATA protejeaza serverele de e-mail, fisierele si gateway-urile impotriva malware-ului si a altor amenintari online.

Raportare & audit IT


Este dificil pentru administratori sa monitorizeze constant fiecare componenta si statutul acesteia de securitate IT. In G DATA Layered Security, managerul de rapoarte si managementul central asigura ca managerii IT sa poata avea intotdeauna acces la cele mai recente informatii.

G DATA Advanced Analytics ofera companiilor si opțiunea de a accesa servicii complexe de securitate IT. Acestea includ, de exemplu, raspunsul la incidente, analize malware si teste de penetrare.


G DATA a semnat un angajament voluntar cu TeleTrust in 2011. Rezultatul – o garantie “No Backdoor”. Prin aceasta, compania IT cu sediul in Bochum, Germania, se angajeaza sa nu ofere nicio bresa in solutiile sale de securitate pentru serviciile de informatii. G DATA nu lasa deschisa nicio portita, garantand astfel nu numai cea mai buna protectie posibila, ci si o protectie fiabilă impotriva amenintarilor online. Acest aspect este foarte important pentru companiile care iau in serios respectarea intimitatii clientilor si viitorul regulament UE privind protectia datelor (EU-DSGVO). In plus, G DATA garanteaza reducerea la minimum a mobilitatii datelor cu caracter personal si a informațiilor telemetrice. Prin urmare, principiul UE-DSGVO este deja adoptat – si, mai mult decat atat, prelucrarea acestor informatii si date are loc exclusiv in Europa.