AKTA intră pe telefonie mobilă folosind reţeaua grupului Telekom

AKTA intră pe telefonie mobilă folosind reţeaua grupului Telekom


Operatorul de cablu devine cel de-al patrulea furnizor de servicii fix-mobil de pe piaţă.

Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, intră pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă, în baza unui contract semnat cu Telekom Romania Mobile Communications, completând oferta actuală de televiziune, telefonie fixă şi internet.

Cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV, care activează sub brandul AKTA prin două companii - Digital Cable Sys­tems (DCS) şi AKTA Telecom - va lansa la jumătatea acestei luni servicii de telefonie mobilă, devenind astfel cel de-al patrulea furnizor de servicii fix-mobil de pe piaţa locală, du­pă RCS&RDS, Telekom şi Orange.

AKTA intră pe piaţa de telefonie mobilă sub forma unui operator virtual - respectiv prin închirierea accesului la reţeaua de telefonie mobilă a grupului Telekom Româ­nia, al treilea jucător de pe piaţă după venituri şi numărul de clienţi. Telekom are o reţea mult mai puţin dezvoltată în raport cu liderii Orange şi Vodafone, însă sub noul mana­ge­ment compania a accelerat investiţiile pentru a reduce decalajul faţă de greii pieţei.

Abonamentele pentru serviciile de telefonie mobile pornesc de la 2 euro pe lună, unele dintre pachete urmând să conţină minute incluse atât national cât şi în roaming precum şi acces internet mobil naţional.

La finele lunii martie, AKTA a lansat canalul Cinemaraton, dedicat în exclusivitate cinematografiei româneşti şi care va difuza peste 1.000 de filme româneşti, artistice, documentare şi de animaţie.

DCS operează, cu preponderenţă, în mediul rural şi în oraşele mici, având ca arie de acoperire peste 3.000 de localităţi din 35 de judeţe

Sursa: ZF.ro