ASUS anunță disponibilitatea noilor laptopuri ZenBook UX430 și UX530

ASUS anunță disponibilitatea noilor laptopuri ZenBook UX430 și UX530



ZenBook UX430 are un ecran de 14″, montat într-un corp compact, mai mic decât carcasa multor laptopuri de 13″. Această realizare a fost posibilă prin îngustarea ramei la 7,18 mm, generând un raport ecran/corp de 80% pentru maximizarea productivității și a confortului. Acest ecran compact permite micșorarea carcasei, crescând portabilitatea.


ASUS anunță disponibilitatea noilor laptopuri ZenBook UX430 și UX530



ASUS anunță disponibilitatea în România a noilor laptopuri ZenBook UX430 și UX530, două modele sofisticate, elegante și stilate, cu o ramă subțire a ecranului și o formă compactă. Noile portabile oferă productivitatea caracteristică ecranelor mai mari, fără o creștere considerabilă a dimensiunilor, fiind cele mai subțiri modele ZenBook ce dispun de grafică dedicată de înaltă performanță.

ZenBook UX430 oferă performanțe uimitoare, fiind motorizat de cele mai noi procesoare Intel Core i7 de generația a 7-a și de grafica dedicată NVIDIA GeForce 940MX. Memoria RAM DDR4 poate cuantifica până la 16GB, iar datele sunt stocate pe unități SSD rapide, cu o capacitate de până la 512GB. Indiferent dacă creează documente mari, prelucrează fotografii, editează filme sau pur și simplu rulează vreun joc, ZenBook UX430 nu-și va lăsa utilizatorii să aștepte.

ZenBook UX430 este echipat cu un conector reversibil USB Type-C (USB-C) folosit și pentru ieșirea video, facilitând conexiunile în dublu sens. Acesta este însoțit de un port USB 3.1 Gen 1 Type-A, un port Micro HDMI și un slot pentru carduri SD.

Proiectat pentru o utilizare non-stop și un stil de viață activ, ASUS ZenBook UX430 are o autonomie mărită, acoperind întreaga zi de lucru. Bateria litiu-polimer de 50Wh conferă portabilului o autonomie de până la 9 ore.



UX430 oferă performanțele, eleganța și calitățile specifice gamei ZenBook, într-o formă compactă. Măsurând numai 15,9mm și cântărind doar 1,25Kg, noul model le oferă utilizatorilor libertatea de a se bucura de beneficiile productivității generate de un ecran mai mare, fără compromiterea portabilității.

Filosofia designului ZenBook presupune întotdeauna un stil elegant, iar ZenBook UX430 nu face excepție de la această regulă, cele patru culori sofisticate oferind o nuanță potrivită fiecărui utilizator. Eleganța atemporală a finisajelor metalice este îmbunătățită cu opțiunile de culori Royal Blue și Rose Gold, acoperite cu un strat aplicat prin litografie nanoimprimată (NIL) ce oferă sclipiri luxoase. Pentru aceia care preferă aspectul clasic, schemele de culori Quartz Grey și Shimmer Gold au finisaje metalice sablate, fără acoperire NIL.

Efecte vizuale incredibile și divertisment imersiv


Pentru a maximiza confortul vizual, ASUS ZenBook UX430 este echipat cu un ecran mat, ce reduce reflexiile supărătoare. Ecranul are o gamă largă de culori, ce acoperă 100% din spectrul sRGB, generând nuanțe mai vii și mai apropiate de realitate, față de un display standard. Unghiurile largi de vizualizare asigură o reproducere mai precisă a culorilor, fără a degrada nuanțele, chiar și atunci când ecranul este privit dintr-un unghi de 178°, fiind perfect pentru colaborare. Tehnologia ASUS Splendid îmbunătățește imaginile, oferind culori mai bogate pentru o experiență incredibilă. Modurile prestabilite sunt disponibile pentru orice fel de context, iar modul Eye Care este conceput special pentru a reduce nivelul de lumină albastră cu până la 30%, protejând ochii împotriva stresului și a oboselii.

Pentru redarea sunetului imersiv, echipa ASUS Golden Ear a lucrat cu Harman Kardon, rezultatele fiind uimitoare. Un mix de hardware superior, incluzând tehnologie inteligentă de amplificare, ce oferă sunete puternice fără distorsiuni și un software inteligent proiectat conferă la o experiență audio de cel mai înalt nivel.

Productivitate fără compromis


ZenBook UX430 este echipat cu o tastatură iluminată de dimensiuni mari, robustă, pentru productivitate mărită și o experință plăcută de lucru. Având o ergonomie îmbunătățită și o cursă a tastelor de numai 1,4 mm, aceasta oferă un grad ridicat de confort în utilizare. ZenBook UX430 integrează un senzor de amprente în touchpadul de dimensiuni generoase și suportă Windows Hello, pentru utilizatorii ce doresc o autentificare rapidă și sigură, cu o singură atingere.

Touchpadul acoperit cu sticlă suportă standardul Windows Precision Touchpad (PTP) și încorporează tehnologia de respingere a atingerilor accidentale și suportul pentru elementele de gestică și scrisul de mână. ZenBook UX430 stabilește standardele pentru cea mai bună experiență Windows 10 și dispune de o matrice de microfoane ce suportă Cortana, asistentul digital ce ajută utilizatorii în activitatea lor. Matricea de microfoane permite o recunoaștere mai precisă a comenzilor vocale, chiar și în condiții de zgomot. Cortana poate urmări domeniile de interes ale utilizatorilor, locurile favorite și tot ceea ce este necesar pentru a-i informa, oferind servicii cu adevărat personalizate.

ZenBook UX530: pentru o imagine de ansamblu


ZenBook UX530 este conceput pentru utilizatorii care doresc un ecran mai mare, de 15,6″, cu ramă subțire, montat într-o carcasă cu mult mai mică decât cele specifice clasei din care face parte. Laptopul măsoară doar 16,9 mm în grosime și are o greutate de numai 1,63 Kg. Acesta integrează aceleași componente puternice ca și UX430, la care se adaugă grafica ultra-performantă NVIDIA GeForce GTX 950, cu port HDMI.

Prețuri și disponibilitate


Laptopul ASUS ZenBook UX430 este deja disponibil în România, la prețuri ce pornesc de la aprox. 4450 lei (UX430UA, cu Intel Core i5 și placă video integrată). Modelul ZenBook UX530 va intra pe piață în cursul lunii mai 2017, la prețuri ce pornesc de la 5100 lei (TVA inclusiv)