Google lansează noi programe de sprijinire a start-up-urilor

Google lansează noi programe de sprijinire a start-up-urilor


Google anunţă disponibilitatea a două programe pentru start-up-urile din România şi restul ţărilor din Europa Centrală şi de Est: Launchpad Start şi Campus Residency. Launchpad Start este un program de mentorat de o săptămână, dedicat start-up-urilor aflate la început. Campus Residency oferă stagii de şase luni de muncă colaborativă şi programe suport pentru start-up-urile în creştere în Campusul Google din Varşovia.


Google lansează noi programe de sprijinire a start-up-urilor din România


Launchpad Start – pentru start-up-urile aflate la început

Launchpad Start este un training de o săptămână oferit de Google pentru start-up-urile aflate la început, având ca teme de bază: strategie de produs şi dezvoltarea afacerii, experienţa utilizatorului şi interfaţă, tehnologie şi abilităţi pentru prezentări.

Obiectivul este de a-i învăţa pe antreprenori tehnici de validare a produselor pe piaţă şi de creştere a companiei. Start-up-urile selectate vor avea parte de sesiuni de mentorat individuale cu grupuri de experţi, precum şi seminarii unde se vor cunoaşte şi vor discuta despre dezvoltare.

Pe 24 aprilie, start-up-urile vor începe prima ediţie a programului în Campusul Google din Varşovia. Vor participa 10 start-up-uri şi peste 50 de mentori. Programul nu implică nici un cost pentru invitaţi. Start-up-urile interesate pot aplica aici până pe 2 aprilie.

Campus Residency, pentru start-up-uri dezvoltate

Campus Residency este un program cu durată de şase luni, adresat start-up-urilor dezvoltate din Europa Centrală şi de Est. Acesta oferă echipelor posibilitatea de a lucra în spaţiul colaborativ al Campusului Google din Varşovia, beneficiind de expertiză şi mentorat din partea experţilor Campusului.

Campus Residency oferă programe de educaţie şi pregătire dedicate şi acces la reţeaua internaţională Google for Entrepreneurs. Start-up-urilor vor lucra gratuit în spaţiul Campusului Google din Varşovia şi vor fi parte din comunitatea lui.

Obiectivul programului este de a identifica cele mai importante provocări cărora start-up-urile trebuie să le facă faţă pentru a se dezvolta rapid. Echipa Campusului Varşovia se va concentra pe sprijinirea start-up-urilor selectate în vederea creşterii veniturilor, numărului de clienţi şi oportunităţilor internaţionale.

Companiile interesate din zona Europei Centrale şi de Est pot aplica folosind acest formular până la 11 aprilie. Primul grup de start-up-uri selectate vor începe activitatea în cadrul programului în iunie.

Google a lansat Campus Varşovia în noiembrie 2015. Campusul a ajuns la aproape 9000 de membri şi a găzduit peste 560 de evenimente pentru start-up-uri din Europa Centrală şi de Est. Programele Launchpad Start şi Campus Residency se desfăşoară la Campusul Varşovia şi sunt deschise start-up-urilor din Europa Centrală şi de Est.

Sursa Biz Brasov!