Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului

Prognoza G DATA pentru 2016: Internet of Things sub lupa microscopului


Furnizorul de securitate IT publică patru previziuni despre infracţionalitatea cibernetică de anul viitor.

Programele malware preinstalate pe smartphone-uri și atacurile cibernetice asupra automobilor au ţinut prima pagină a ziarelor în 2015.

Unul din doi utilizatori de Internet au devenit victime ale infracţionalității informatice în acest an (sursa: Bitkom). În 2016, interconectivitatea în creștere rămâne o problemă la moda. Companiile vor continua să digitalizeze procesele de producție, iar utilizatorii privați vor conecta mai multe dispozitive dintre care multe pot fi controlate prin intermediul Internetului sau prin aplicații.

Cu toate acestea, în multe cazuri, implicațiile de securitate nu sunt luate în serios. Infractorii cibernetici sunt conștienți de aceste evoluții și vor fi în căutarea mai multor obiective de atac și posibilități de manipulare în acest domeniu, în 2016. Experții G Data în securitatea datelor au făcut patru previziuni pentru anul următor.

Previziunile de securitate IT pentru 2016


Creșterea digitalizării activității infracționale


Limitele infracţionalităţii vor dispărea. Droguri, arme, cărți de identitate sau identități complete pot fi comandate în magazine ilegale, cu doar un singur clic. Activitățile infracționale sunt într-o mare creştere în acest domeniu de pe Internet.

Internet of Things în obiectivul infractorilor cibernetici


Automobile, benzi de fitness şi reţele atacate: Internet of Things devine din ce în ce mai popular, atât acasă, cât și la locul de muncă. Infractorii îşi vor consolida activitățile în acest domeniu în 2016 și vor fi, în mod special, în căutarea unor breşe de securitate pentru a se infiltra în rețele companiilor. Prin urmare, Internetul Obiectelor va deveni "Internetul Amenințărilor".

Cyber Crime as a Service (CAAS)


Forumuri ilegale oferă o gamă largă de kituri exploit și alte tipuri de malware. Experții G Data în securitate se așteaptă ca din ce în ce mai mult infractorii cibernetici să își ofere serviciile în mod direct ca "Cyber Crime as a Service", atacând companii, autorități sau persoane fizice în funcție de dorințele clienților lor.

Reţelele wireless gratuite atrag infractorii cibernetici


Tot mai multe spații și clădiri publice, cum ar fi aeroporturi, gări sau centre comerciale, sunt echipate cu hotspot-uri wireless gratuite. Infractorii cibernetici vor profita de asta în anul următor pentru a capta datele utilizatorilor încrezători.