MINI Connected: Nou update disponibil in Apple iTunes si Google Play

MINI Connected: Nou update disponibil in Apple iTunes si Google Play


MINI Connected, prin integrarea şi controlul aplicaţiilor de mobil în interfaţa automobilului, în premieră mondială, a deschis noi drumuri în ceea ce priveşte interacţiunea cu automobilul. După cinci ani de la lansare, trece printr-un amplu proces de relansare, cu o nouă versiune ce este disponibilă de la jumătatea lunii august.



Revigorată, MINI Connected va simplifica interfeţele de meniu ale aplicaţiei şi va oferi conducătorilor MINI o consolă pentru afişarea unei multitudini de informaţii şi funcţii legate de condus.

MINI Connected: Nou update disponibil in Apple iTunes si Google Play ! Dotările noi şi actualizate includ


• MINI Streetwise
• Funcţiile de bază Status, Apps şi Profile
• Online Search
• Sports Instruments şi Force Meter
• Calendar

MINI Streetwise: noua dotare principală a aplicaţiei MINI Connected


MINI Streetwise, noua utilizare a aplicaţiei MINI Connected, permite utilizatorilor să afişeze pe smartphone-ul lor cel mai bun traseu înainte de începerea călătoriei. Aplicaţia utilizează datele personale de condus împreună cu călătoriile anterioare ale utilizatorului şi arată informaţii precum durata călătoriei şi consumul de combustibil.

Aplicaţia determină locaţia actuală şi afişează, pe smartphone, toate destinaţiile înregistrate până în prezent şi cele mai bune trasee. Dacă au fost înregistrate mai multe drumuri către aceeaşi destinaţie, MINI Streetwise va calcula, drept opţiune recomandată, cel mai bun traseu personal al utilizatorului. Accesarea pin-ul de destinaţie, se oferă timpul estimat până la sosire, împreună cu traseele alternative, inclusiv date precum distanţa, durata călătoriei şi consumul de combustibil.

Utilizatorii pot alege să aibă locurile afişate pe hartă sau sub forma unei liste. Aceleaşi informaţii pot fi afişate şi pe instrumentul central după ce smartphone-ul a fost conectat la MINI. Astfel, conducătorii au mereu o recomandare clară cu privire la cel mai bun drum pentru a ajunge de la A la B.

Alte particularităţi ale meniului MINI


Localizarea automobilului, nivelul de combustibil, autonomia posibilă şi ultima călătorie înregistrată pot fi găsite la elementul de meniu Status. Prin accesarea locaţiei se deschide o hartă care prezintă traseul până la automobilul parcat. Toate aplicaţiile disponibile şi instalate sunt prezentate la "Apps", oferind utilizatorilor un sumar scurt al tuturor aplicaţiilor ce pot fi utilizate în automobil prin intermediul MINI Connected.

Acestea include aplicaţii ale unor terţe părţi care sunt disponibile pentru MINI în App Store sau care au fost deja instalate pe smartphone şi sunt conectate la automobil. Pe lângă acestea, este disponibil şi elementul de meniu "Profile", unde utilizatorii pot introduce un nume pentru ei sau pentru modelul lor MINI, pot încărca o fotografie sau îşi pot accesa statisticile personale de condus, inclusiv distanţa totală, timpul total de condus şi consumul mediu. În cele din urmă, utilizatorii pot găsi toate informaţiile despre aplicaţii şi tutorialele MINI Connected la "Information".

MINI Connected dispune şi de aplicaţiile auto orientate spre performanţă Sports Instruments şi Force Meter
Aplicaţiile Sports Instruments şi Force Meter pot fi accesate direct în instrumentul central MINI pentru afişarea datelor de performanţă.

Aplicaţia Sports Instruments prezintă datele motorului, inclusiv turaţia, cuplul, temperatura motorului şi actuala putere a motorului. Pe de altă parte, aplicaţia Force Meter prezintă pe ecran toate forţele de accelerare în timp ce se efectuează deplasarea, totul prin grafice care indică actuala acceleraţie longitudinală şi laterală în sectoarele din jurul unui MINI virtual aflat în mijlocul monitorului.

Online Search şi Calendar completează gama de funcţii MINI Connected


Online Search poate fi utilizată pentru găsirea rapidă a locurilor şi a adreselor în timp ce te afli în automobil şi transferarea acestora în sistemul de navigaţie MINI pentru planificarea traseului. De asemenea, este posibilă şi accesarea directă a numerelor de telefon din funcţia Online Search. MINI Connected permite şi ca automobilul să se conecteze la calendarul din smartphone.

Toate întâlnirile şi listele "to-do" sunt prezentate ulterior pe ecranul central al automobilului, împreună cu detalii precum participanţii, numerele de telefon şi adresele, şi pot fi importate în sistemul de navigaţie sub formă de destinaţii, în timp ce numerele de telefon pot fi accesate direct prin intermediul sistemului hands-free al automobilului.

Pentru dispozitivele compatibile, noua aplicaţie MINI Connected va fi disponibilă pentru descărcare din Apple iTunes şi Google Play.


Sursa: BMW