Marea schimbare de la Google. Se lanseaza gigantul ALPHABET, care va contine toate diviziile importante, inclusiv Google

Marea schimbare de la Google. Se lanseaza gigantul ALPHABET, care va contine toate diviziile importante, inclusiv Google



Google a anuntat restructurarea corporatiei sale, prin formarea unei mari companii, care se va numi Alphabet, si prin numirea unui nou CEO care se va ocupa exclusiv de Google.


Conform CNN, co-fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin vor conduce Alphabet - Page fiind CEO, iar Brin presedinte. Google, care a fost fondata in 1998, s-a transformat dintr-o companie privata intr-una publica in 2004.

Anuntul acestor schimbari a fost facut pe blogul oficial, luni, intr-o postare numita "G este de la Google". De asemenea, s-a mai anuntat ca Sundar Pichai va prelua functia de CEO la Google. El lucreaza la Google inca din 2004, ocupand functia de senior vicepresedinte si fiind cel mai vizibil oficial al companiei, prin participarile sale la tot felul de evenimente.

Alphabet va fi o companie mare care va "adaposti" mai multe companii mai mici, inclusiv Google, care va continua sa se axeze pe produsele online, precum Android, Youtube, motorul de cautare, advertising si altele.


Alte departamente vor fi impartite in sub-companii: Life Sciences (se ocupa de cercetare stiintifica, precum Lentilele de Contact Google pentru diabetici), laboratorul Google X (masinile fara sofer, Google Glass, dronele) si Calico (companie de cercetare biostiintifica, studiaza combaterea imbatranirii si bolile asociate).

De asemenea, Google Ventures si Google Capital vor deveni companii independente in cadrul Alphabet.


Sursa: Stirile ProTV