Brașovenii de la Allview au lansat primele tablete cu Windows 10

Brașovenii de la Allview au lansat primele tablete cu Windows 10

Brașovenii de la Visual Fan, care asamblează electronice sub brandul Allview, a anunțat ieri lansarea primelor sale tablete cu Windows 10, acestea fiind disponibile cu pre-coimandă, livrările urmând să înceapă pe 30 iulie.

Lansarea acestor dispozitive întareste parteneriatul dintre brașoveni și Microsoft, anunţat prima oară în iunie 2014. Primii clienți care vor comanda device-urile Allview cu Windows 10 vor primi gratuit un smartphone Impea M.

Împreună cu partenerii de la Microsoft oferim o experienţă completa care va încuraja utilizatorii să descopere noi funcţionalităţi şi aplicaţii menite să ofere experienţe extraordinare. Se remarcă butonul de start care acum revine, browser-ul Microsoft Edge, care îţi permite să iei notițe direct în pagina web, Snap şi Virtual Desktop, care sporesc eficienţa în organizare şi multe altele”, a declarat directorul general Allview, Lucian Peticilă.

Allview este unul dintre cei mai activi și dinamici parteneri producători de device-uri cu Windows din piața din România. Succesul și calitatea acestor dispozitive au demonstrat faptul că un partener local se poate impune pe o piață competitivă cu tablete și laptop-uri 2-in-1 cu Windows, de aceea suntem foarte mândri că astăzi Allview anunță primele sale device-uri cu noul sistem de operare Windows 10, un Windows familiar dar mai bun, cu o experiență personalizată și naturală ce funcționează la fel pe orice dispozitiv permițând oricui să-și îndeplinească activitățile”, declară Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager, Microsoft Romania.

Preturi între 599 și 1.199 de lei

Primele tabletele din Romȃnia cu Windows 10 sunt Wi10N PRO la preţul de 1.099 Lei, device-ul 2 în 1 care reprezintă ȋmbinarea perfectă ȋntre utilitate şi performanță, Impera i10G la preţul de 1.199 lei, device-ul ce se distinge prin display-ul de 9,7”, Wi8G la preţul de 649 lei și Impera I8 la preţul de 599 Lei.

Toți utilizatorii de device-uri eligibile Allview, ce rulează Windows 8.1, vor fi înștiințati în mod automat despre posibilitatea de a efectua update gratuit la Windows 10 începând cu data de 29 iulie 2015.

Creat în 2004, Allview este brandul autohton numărul 1 de smartphone-uri și tablete din România. În 2010, Allview a fost prima companie românească care a lansat o tabletă PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc, iar în 2013, a lansat primul smartphone single sim din portofoliu. Brandul Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Herzegovina, Republica Cehă și Grecia.

Visual Fan, compania din Braşov care comercializează diferite produse electronice sub brandul Allview, a înregistrat anul trecut afaceri de 276,1 milioane de lei (62 milioane de euro) – mai mult decât dublu în raport cu anul 2013, pe fondul exploziei înregistrate de vânzările de smartphone-uri şi tablete atât pe piaţa locală cât şi în străinătate. Firma a încheiat anul cu un profit net de 28 milioane de lei (6,3 milioane de euro), în creştere cu 51% faţă de anul precedent. Numărul mediu de angajaţi a crescut cu 63 de persoane, la 148, potrivit aceleiaşi surse.

Anul trecut, compania a vândut aproximativ un milion de tablete şi smartphone-uri, de patru ori mai multe decât în anul precedent. Dispozitivele comercializate de Visual Fan sunt produse în China, însă compania are pe plan local o echipă de ingineri care lucrează la dezvoltarea produselor şi la personalizarea sistemului de operare Google Android.

Sursa