'Adware Removal Tool pentru PC' de la Bitdefender (Download)

Bitdefender lanseaza "Adware Removal Tool pentru PC", o aplicatie gratuita pentru a scapa utilizatorii de adware

Bitdefender lansează o aplicație gratuită care să protejeze utilizatorii de programe ce îi asaltează cu reclame agresive.

Furnizorul de soluții de securitate cibernetică își adaugă, astfel, în portofoliul său de tehnologii aplicația "Adware Removal Tool pentru PC”.

Noul soft îmbunătățește experiența utilizatorilor pe Internet, ferindu-i de reclame online intruzive sau extensii de browser agasante. Pentru că numărul de atacuri de tip malvertising este în creștere, Bitdefender Adware Removal Tool oferă și protecție completă împotriva programelor periculoase care pot pune stăpânire pe calculatoare.

“Am hotărât să ne folosim expertiza pentru a crea propria unealtă de îndepărtare a programelor de tip adware și pentru a oferi protecție completă împotriva unei întregi serii de amenințări,” a declarat Jonas Selkala, Senior Product Manager la Bitdefender. “Aplicația noastră anti-adware îi ajută și pe utilizatorii din România să dețină controlul propriilor calculatoare, păstrând doar programele care le plac și eliminându-le pe cele care îi deranjează.”

Un studiu realizat de curând de Bitdefender a arătat că una din trei rețele de publicitate online ar putea servi malvertising, un tip de atac ce poate infecta utilizatorii cu viruși, prin reclame găzduite chiar și pe site-uri legitime. Cercetarea asupra fenomenului a relevat și că aproximativ 7 la sută din numărul total de reclame online infectează utilizatorii cu viruși sau îi păcălesc cu fraude, spam și phishing. După ce scanează calculatoarele, Bitdefender Adware Removal Tool marchează o listă cu aplicații periculoase precum Adware.SwiftBrowse, Adware.Plush și Adware.BrowseFox. Noua aplicație de la Bitdefender șterge programele doar după acordul utilizatorilor.

Adware Removal Tool protejează utilizatorii și de software de tip Bundler sau Keylogger, care poate fura informații confidențiale și cauza pierderi financiare. Programele de tip Aplication.Bundler trimit datele personale ale utilizatorilor, inclusiv geo-locația, către servere externe, în timp ce aplicațiile Keylogger pot fura informații private precum parole și date bancare, spionând activitatea din browser.

Adware Removal Tool funcționează pe orice calculator personal dotat cu Windows (XP sau o versiune mai nouă). Aplicația nu înlocuiește o soluție de securitate, care trebuie instalată și actualizată pe toate dispozitivele conectate la Internet. Utilizatorii Bitdefender sunt deja protejați împotriva programelor de tip adware și nu este necesară folosirea unei aplicații suplimentare.

Download Adware Removal Tool de la Bitdefender.