Legea Big Brother

Legea Big Brother - Traian Băsescu a promulgat "Legea Big Brother"

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice, cunoscută şi ca "Legea Big Brother" afirma ca sursa citata Libertatea.

Potrivit site-ului oficial al Preşedinţiei, Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

Nu se stie insa sigur daca vreunul dintre cei implicati cunosc vreun termen din domeniul IT, securitatea datelor sau Internet.