Autorităţile americane anchetează Google pentru poziţia dominantă pe Internet

Autorităţile americane anchetează Google pentru poziţia dominantă pe Internet

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite pregăteşte o investigaţie referitoare la poziţia dominantă deţinută de Google în domeniul serviciilor de căutare pe Internet, prin alertarea companiilor high-tech să strângă informaţii în acest sens, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Agenţia a anunţat companiile că intenţionează să le solicite oficial informaţii, au spus sursele. Aceste cereri sunt similare citaţiilor.

Comisia a aşteptat ca Departamentul de Justiţie să finalizeze analiza preluării companiei ITA Software de către Google.

ITA dezvoltă aplicaţii informatice pentru sectorul transporturilor, inclusiv cel aerian.

Departamentul a aprobat la începutul lui aprilie preluarea ITA de către Google, pentru 700 milioane de dolari, cu condiţia să pună la dispoziţia concurenţei date referitoare la domeniul transporturilor.

Google mai trebuie să permite autorităţilor guvernamentale să analizeze plângerile că ar avea un comportament incorect pe piaţă.

O investigaţie din partea Comisiei pentru Comerţ poatea avea un potenţial semnificativ, a declarat Eleanor Fox, profesor de drept la New York University.

"Google ar putea fi viitorul caz de tip Microsoft", a spus Fox, referindu-se la o anchetă a Departamentului de Justiţie şi la un acord între autorităţi şi Microsoft pentru stingerea litigiului.

Adam Kovacevich, purtător de cuvânt al Google, a refuzat să comenteze, ca şi Cecelia Prewett, reprezentantă a Comisiei.

Sursa: Realitatea TV