Yahoo.ro si mail in romana din martie

E oficial: Yahoo.ro si mail in romana din martie

Compania americana Yahoo va lansa in luna martie Yahoo.ro localizand, de asemenea, si serviciul de e-mail, a declarat pentru Wall-Street.ro Mihai Fanache (foto), manager al MediaCafe, regia care vinde publicitate pe site-urile Yahoo in Romania.

Yahoo.ro va fi o versiune “light” a homepage-ului american Yahoo.com. Acesta va contine, in prima faza, stiri agregate din mai multe surse – marile agentii de presa. “In prezent am angajat un om pentru Yahoo.ro si am incheiat mai multe parteneriate locale, pentru a include continut pe 4-5 categorii”, spune Mihai Fanache. "In urmatoarele sase luni nu vom mai angaja".

Site-ul va fi similar cu cel din Norvegia, Suedia, Turcia sau Olanda, mai spune Fanache.

De ce este importanta aceasta miscare?
Acesta nu este decat un prim pas intr-un sir de localizari de produse ale Yahoo in Romania, explica managerul MediaCafe. “Nu putem sa incepem sa localizam produse mai complexe, fara a avea Yahoo.ro. Urmeaza lunile viitoare si alte localizari”.

Odata cu Yahoo.ro va fi lansata si o versiune localizata a serviciului de mail, varianta tradusa in romana.

Yahoo intra astfel in concurenta, din ce in ce mai puternic, cu Google, care a deschis la finalul anului trecut un birou local. Inaugurarea lui a coincis cu localizarea serviciului Google Street View.

In luna noiembrie a lui 2010, Marvin Liao, directorul comercial al Yahoo pentru regiunea EMEA, declara ca serviciile Yahoo sunt folosite, in Romania, de 8,2 milioane de persoane, circa 80% din totalul celor cu acces la Internet.

Sursa: Wall Street