Agenda telefonica online, lista toti abonatii Romtelecom, Orange, Vodafone, Cosmote

Agenda telefonica online, lista toti abonatii Romtelecom, Orange, Vodafone, Cosmote


Agenda tuturor abonatilor romani de telefonie fixa si mobila, disponibila pe www.118800.com.ro! Lista deschisa - proiect online telefonie


Compania InfoClick, in asociere cu Newsphone Hellas (Grecia), a lansat, la 31 octombrie, registrul abonatilor si serviciul de informatii privind abonatii, disponibile non-stop, prin apelarea numarului national scurt 118800 (vezi Lista abonatilor online Rotelecom, Vodafone, Cosmote, Orange).

"Pentru prima oara, romanii au acces la un serviciu universal al abonatilor de telefonie prin apelarea numarului national scurt 118800, care ofera datele actualizate ale abonatilor persoane fizice, companii si institutii publice, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. In plus, la cerere, acestia pot beneficia gratuit de suport pentru identificarea unor informatii suplimentare despre numerele solicitate", a declarat, marti, directorul general al InfoClick, Kostas Papadopoulos.

El a adaugat ca serviciul poate fi accesat, in prezent, de clientii operatorilor Orange, Vodafone, Romtelecom si UPC Romania, urmand ca in viitor sa devina disponibil si utilizatorilor altor retele de telefonie fixa si mobila.

"InfoClick va investi de zece milioane de euro in urmatorii aproximativ cinci ani, suma incluzand si fondurile alocate lansarii serviciului", a spus Papadopoulos.

Solicitarea unei informatii prin apelarea numarului national scurt 118800 este taxata in reteaua Romtelecom cu 0,71 euro/minut (TVA inclusa), in timp ce UPC Romania percepe un tarif de 1,19 lei pentru apel, la care se adauga 1,11 lei pentru fiecare minut al convorbirii.

In cazul Vodafone, clientii operatorului de telefonie mobila vor plati 0,36 euro pentru apel si 0,3 euro pentru fiecare minut al convorbirii. La Orange, apelul catre 118800 este taxat cu 0,36 euro, iar minutul de convorbire cu 0,42 euro.

"In prezent, baza de date a InfoClick numara circa trei milioane de numere de telefon. In primele trei saptamani de la lansare, serviciul a fost apelat de circa 30.000 de ori", a spus seful InfoClick.

Registrul abonatilor cuprinde (vezi Lista abonatilor online Rotelecom, Vodafone, Cosmote, Orange) cea mai extinsa baza de date din Romania, incluzand detaliile de contact ale utilizatorilor privati si ale companiilor (inclusiv utilizatorii de cartele preplatite), care accepta acest lucru.

Datele abonatilor includ numere de telefon, din reteaua nationala fixa sau mobila, numere de fax si alte detalii de identificare, precum adresa postala.

Registrul abonatilor este disponibil si in format electronic pe www.118800.com.ro.

Numarul national scurt 118800 este un numar scurt pentru servicii de informatii, armonizat la nivel european conform legislatiei si planului national de numerotatie din Romania.

Papadopoulos a adaugat ca, in viitorul apropiat, InfoClick va introduce noi servicii cu valoare adaugata.

Prezent la eveniment, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu, a afirmat ca, in orice moment, cetatenii pot sa isi verifice datele din registrul complet al abonatilor de telefonie, sa solicite rectificarea, eliminarea sau introducerea datelor lor de contact in registrul abonatilor in mod gratuit.

"Mai mult, sfatuiesc toti utilizatorii retelelor de telefonie, fie ele mobile sau fixe, abonati sau utilizatori de cartele preplatite, sa isi intrebe furnizorul despre acest registru si despre situatia lor. Ar trebui sa fie interesate in primul rand companiile, pentru ca acum au la dispozitie un instrument eficace si gratuit prin intermediul caruia pot fi gasite de clienti sau parteneri de afaceri", a spus Marinescu.

Societatea Infoclick a fost infiintata in 2008 cu scopul de a activa pe piata de informatii telefonice privind abonatii.

In iunie 2009, in urma analizei ofertelor depuse in cadrul a doua proceduri de licitatie pentru punerea la dispozitia utilizatorilor a unui serviciu de informatii privind abonatii si a unui registru al abonatilor, InfoClick a fost desemnata de ANCOM ca furnizor de serviciu universal in Romania.

Infiintata in Grecia in 1995, Newsphone Hellas dezvolta si furnizeaza servicii cu valoare adaugata care se adreseaza atat consumatorului final cat si companiilor, disponibile prin majoritatea canalelor de comunicare precum voce, SMS, MMS, e-Commerce, WAP si altele pe mobile

Din august 2005, Newsphone Hellas opereaza seviciul national al registrului de abonati prin numarul scurt 11880 in Grecia.

Vezi Lista abonatilor online Rotelecom, Vodafone, Cosmote, Orange

Compania este listata la Bursa de Valori de la Atena si are peste 2.000 de angajati.

Newsphone Hellas este actionar minoritar in cadrul societatii Infoclick.

Sursa: Autoritatea naţională pentru reglementare în comunicaţii şi tehnologia informaţiei